Arjen

mr. Arjen Hendriks 

Arjen (1974) studeerde Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en werd beëdigd als advocaat in 2001. Arjen startte zijn loopbaan als advocaat in 2000 bij een middelgroot kantoor in Rotterdam (De Jonge Advocaten), waar hij ruim tien jaar lang een brede ondernemingsrechtelijke praktijk voerde. Tijdens zijn studie was Arjen onder meer werkzaam als juridisch adviseur (vrijwilliger) bij Stichting Rechtswinkel Dordrecht, waarvan hij in de periode 1999-2000 tevens bestuursvoorzitter was.

In maart 2011 richtte Arjen samen met vriend en oud-kantoorgenoot Jan Jaap zijn eigen kantoor op: Hendriks Van der Sar Advocaten Rotterdam.

Arjen voert een brede op ondernemers en ondernemingen gerichte algemene praktijk en staat daarbij cliënten bij in onder meer het ondernemingsrecht en handelsrecht, contractmanagement, commercieel vastgoed, huurrecht, arbeidsrecht en ruimtelijke ordening. Arjen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de (hoofd)rechtsgebieden Ondernemingsrecht, Verbintenissenrecht en Algemene praktijk geregistreerd*.

Arjen geeft met enige regelmaat lezingen en in-house workshops voor bedrijven, en is behalve advocaat ook inzetbaar als ervaren interim jurist en contractmanager.

Buiten kantooruren is Arjen vaak te vinden met hond en gezin op de Veluwe, op het circuit (DNRTDRDO, DRBCHARC) of met een Les Paul, Strat of Telecaster om zijn nek ergens op een podium.

e-mail: hendriks@hendriksvandersar.nl

Jan Jaap

mr. Jan Jaap van der Sar   

Jan Jaap van der Sar is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in 1999. Hij is zijn loopbaan in 2000 begonnen als Legal Council op de afdeling Legal Services bij PriceWaterhouseCoopers in Rotterdam, om vervolgens in 2002 beëdigd te worden als advocaat bij het advocatenkantoor Ploum Lodder Princen te Rotterdam alwaar hij werkzaamheden heeft verricht op de secties faillissementsrecht/insolventierecht en ondernemingsrecht. In 2004 heeft Jan Jaap zijn carrière vervolgd bij De Jonge Advocaten in Rotterdam en daar een algemeen ondernemingsrechterlijke praktijk gevoerd. Na een aantal jaren als advocaat werkzaam te zijn geweest heeft hij de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven en heeft als interim jurist via Yacht een aantal projecten uitgevoerd, onder andere bij de gemeente Amsterdam, Baas B.V. (onderdeel TBI) en ECT.

Vervolgens is Jan Jaap in 2009 gestart met zijn eigen bedrijf Business Law Consultants en heeft hij een aantal (interim) opdrachten uitgevoerd, o.a. als juridisch secretaris bij het Garantie Instituut voor de Woningbouw (GIW), alwaar hij ongeveer 200 zittingen heeft bijgewoond en vonnissen heeft geschreven over oplevergeschillen en garantiegeschillen op grond van koop-/aannemingsovereenkomsten. Eind februari 2011 is Jan Jaap weer beëdigd als advocaat bij Hendriks Van der Sar Advocaten te Rotterdam.

Hij is specialist op het gebied van ondernemingsrecht, insolventie, contracten, vastgoed en arbeidsrecht. Vanwege zijn brede praktijk heeft Jan Jaap in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het (hoofd)rechtsgebied Algemene Praktijk geregistreerd*.

In zijn vrije tijd is Jan Jaap fervent zeiler (Jachthaven Bruinisse) en renoveert hij al jaren zijn woning.

e-mail: vandersar@hendriksvandersar.nl

 

 

*Op grond van de registraties in het rechtsgebiedenregister, zijn alle advocaten verplicht om ieder kalenderjaar volgens de norm van de Nederlandse orde van advocaten per hoofdrechtsgebied tien opleidingspunten te behalen.