Arjen

mr. Arjen Hendriks 

Na het vwo op het Libanon Lyceum in Rotterdam studeerde Arjen (1974) Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit en werd hij in 2001 door de rechtbank beëdigd als advocaat. Arjen startte zijn loopbaan in 2000 bij een middelgroot kantoor in Rotterdam-Kralingen (De Jonge Advocaten), waar hij ruim tien jaar lang een brede ondernemingsrechtelijke praktijk voerde. Tijdens zijn studie was Arjen onder meer werkzaam als juridisch adviseur (vrijwilliger) bij Stichting Rechtswinkel Dordrecht, waarvan hij in de periode 1999-2000 tevens bestuursvoorzitter was.

In maart 2011 richtte Arjen samen met vriend en oud-kantoorgenoot Jan Jaap zijn eigen kantoor op: Hendriks Van der Sar Advocaten Rotterdam.

Arjen heeft een brede op ondernemers en ondernemingen gerichte algemene praktijk, en staat daarbij cliënten bij in onder meer het ondernemingsrecht en handelsrecht, contractmanagement, commercieel vastgoed, huurrecht, arbeidsrecht en ruimtelijke ordening. Arjen staat daarom in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van Advocaten geregistreerd met een algemene rechtspraktijk*.

Arjen geeft regelmatig lezingen en in-house workshops voor bedrijven, is commissaris bij een Rotterdamse zorginstelling, en is behalve als advocaat ook projectmatig inzetbaar als ervaren interim jurist / legal counsel en interim contractmanager.

Buiten kantooruren is Arjen nergens liever dan met hond Loes en de kinderen in hun hutje op de hei, in een young- of oldtimer op het circuit of rallyparcours, of met zijn ouwe trouwe Fender Strat™ ergens op een podium ♫.

 

e-mail Arjen op: hendriks@hendriksvandersar.nl

Jan Jaap

mr. Jan Jaap van der Sar   

Jan Jaap van der Sar is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in 1999. Hij is zijn loopbaan in 2000 begonnen als Legal Council op de afdeling Legal Services bij PriceWaterhouseCoopers in Rotterdam, om vervolgens in 2002 beëdigd te worden als advocaat bij het advocatenkantoor Ploum Lodder Princen te Rotterdam alwaar hij werkzaamheden heeft verricht op de secties faillissementsrecht/insolventierecht en ondernemingsrecht. In 2004 heeft Jan Jaap zijn carrière vervolgd bij De Jonge Advocaten in Rotterdam en daar een algemeen ondernemingsrechterlijke praktijk gevoerd. Na een aantal jaren als advocaat werkzaam te zijn geweest heeft hij de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven en heeft als interim jurist via Yacht een aantal projecten uitgevoerd, onder andere bij de gemeente Amsterdam, Baas B.V. (onderdeel TBI) en ECT.

Vervolgens is Jan Jaap in 2009 gestart met zijn eigen bedrijf Business Law Consultants en heeft hij een aantal (interim) opdrachten uitgevoerd, o.a. als juridisch secretaris bij het Garantie Instituut voor de Woningbouw (GIW), alwaar hij ongeveer 200 zittingen heeft bijgewoond en vonnissen heeft geschreven over oplevergeschillen en garantiegeschillen op grond van koop-/aannemingsovereenkomsten. Eind februari 2011 is Jan Jaap weer beëdigd als advocaat bij Hendriks Van der Sar Advocaten te Rotterdam.

Jan Jaap voert een brede algemene praktijk gericht op ondernemers en ondernemingen, en heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied arbeidsrecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

In zijn vrije tijd is Jan Jaap fervent zeiler (Jachthaven Bruinisse) en renoveert hij al jaren zijn woning.

e-mail: vandersar@hendriksvandersar.nl

 

 

*Op grond van de registraties in het rechtsgebiedenregister, zijn alle advocaten verplicht om ieder kalenderjaar volgens de norm van de Nederlandse orde van advocaten per hoofdrechtsgebied tien opleidingspunten te behalen.